Vegaaniset pikkupurtavat
Savuporkkanat
1 kg porkkanoita
2 l vettä
1/2 dl karkeaa merisuolaa
1 savustuspussi
Marinadi
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl hienonnettua tilliä
1/2 tl mustapippuria
Kaurafraiche
1 prk kaurafraichea
2 rkl dijonsinappia
1 tl sitruunamehua
Valmistus
Savuporkkanat
- Pese ja kuori porkkanat huolellisesti.
- Laita tyhjä pelti uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja keitä porkkanoita 5–8 minuuttia. Valuta porkkanat.
- Laita porkkanat savustuspussiin pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja savusta vielä 15 minuuttia. Ota pussi uunista ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen avaamista.
- Suikaloi jäähtyneet porkkanat pitkittäin.
- Yhdistä marinadin ainekset ja jaa marinadi porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Tarjoilu
- Halkaise Jurmo Saaristolaisnapit.
- Sekoita kastikeainekset kulhossa.
- Levitä napeille kaurafraichea ja asettele päälle savuporkkanaa ja tuoretta tilliä.