Siemennäkkärillä paneroidut kasvikset

Paneroimalla lisämakua kasviksiin

Voiko mikään paneroitu ja frittipaistettu mennä pilalle? Ei ainakaan nämä vihannekset! Lopputuloksen kun vielä dippaa valkosipulidippiin, niin huh huh!

Ainekset

500 g Kaura, Speltti & Merisuola Siemennäkkileipää
4 kananmunaa
150 g kesäkurpitsaa
150 g porkkanaa

4 rkl suolaa
2 kpl valkosipulinkynsiä
50 g persiljaa
2 dl creme fraichea
1 rkl sitruunamehua
1 l rypsiöljyä

 

Ohje

Halkaise kesäkurpitsat ja poista siemenkodat. Leikkaa porkkanasta päät poikki. Pilko vihannekset tasapaksuiksi tangoiksi. Kaada siemennäkkärit, kananmunat ja puolet suolasta blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. 

Muotoile massa tasaisesti kasvisten päälle ja laita hetkeksi kylmään vetäytymään.

Pilko valkosipulinkynnet pieneksi muruksi persiljan kanssa. Sekoita seos creme fraichen joukkoon ja lisää loput suolat sekä sitruunamehu. 

Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Käytä apuna paistomittaria tai digitaalista lämpömittaria. ÄLÄ anna rasvan mennä kuumemmaksi.

Lisää kasvikset ja frittaa kunnes väri on kauniin ruskea. Lisää fritatut vihannekset talouspaperille jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Tarjoile valkosipulidipin kanssa ja nauti.