Siemennäkkärit valkopapu-artisokkasalaatilla

Monipuolinen makupari

Raikkaan täyteläinen valkopapu-artisokkasalaatti on oiva lisuke rapeille siemennäkkäreille. Tarjoile se alkupalana juhlissa tai nauti välipalana arjessa, sopii hetkeen kuin hetkeen. Ja myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Ainekset:

(n. 6-10 annosta)

n. 250 g valkoisia papuja (valutettu, säilyke)
n. 200 g artisokan sydämiä (valutettu, säilyke)
n. 100 g retiisejä
50–80 g babypinaattia
kourallinen tuoretta basilikaa
1 valkosipulin kynsi
½–1 sitruunan mehu
1–2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

gluteenittomia Siemenrapeat-siemennäkkäreitä (Chia & Kvinoa tai Kaura & Auringonkukka)

Ohje:

Huuhtele ja liota pavut. Soseuta valkosipuli, pavut ja puolet basilikasta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

Hienonna karkeasti loppu basilika ja paloittele valutetut artisokan sydämet. Huuhtele ja paloittele/siivuta myös retiisit. Sekoita kevyesti kulhossa papuseos, basilika, artisokan sydämet, retiisit, oliiviöljy, sitruunan mehu, suola ja pippuri. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Huuhtele pinaatti ja lisää seokseen viimeisenä juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile salaatti Siemenrapeiden gluteenittomien siemennäkkäreiden kera.