Siemenrapeat Halloween Rocky Road

Karmivan makoisa herkku

Kun sokeritorahammasta alkaa kolottaa, on tämä kaikenkarvaisilla karkkimonstereilla koristeltu suklaaherkku varma apu vaivaan. Värikkäät kauhukarkit tekevät makupalasta myös näyttävän tarjottavan Halloween-pöytään.

Ainekset (noin 20 kappaletta)

30 g voita
200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
2-3 dl (n. 50 g) vaahtokarkkeja 
n. 100 g (4 kpl) Siemenrapeat Siemennäkkileipää (esim. Kurpitsansiemen & Pellava)
1-1,5 dl pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä/marjoja, tai muuta valitsemaasi höystettä
Karmivia kauhukarkkeja koristeluun oman valinnan mukaan

 

Ohje

Paloittele ja sulata molemmat suklaat sekä voi kukin erikseen mikrossa n. 15 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä sulat ja jätä jäähtymään.

Rouhi Siemenrapeat sormin karkeaksi muruksi. Jos käytät isokokoisia vaahtokarkkeja, saksi myös ne paloiksi. Tarvittaessa rouhi myös isokokoiset pähkinät pienemmiksi. Jätä halutessasi pieni osa aineksista sivuun koristelua varten.

Sekoita vaahtokarkit, Siemenrapeat, pähkinät ja muut mahdolliset höysteet jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun pienikokoiseen vuokaan (n. 20 cm x 20 cm). Ripottele päälle ylijääneet ainekset sekä valitsemasi karmivat kauhukarkit. Mahdollisimman pehmeillä ja rapeilla karkeilla saavutat parhaan purutuntuman. Painele koristeet kiinni suklaaseen.

Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa levy pieniksi neliöiksi ja tarjoile. Säilytä Rocky Road -palat jääkaapissa.