Turussa vuonna 2029

Kävin viikonloppuna vähän surffailemassa. Piti lähteä Malediiveille, mutta kun ei ollut rahaa, niin päädyin surffailemaan Turun sivuille. Ei se tietenkään ihan sama ollut.

Kaupungin sivuilta löytyi joka tapauksessa mielenkiintoinen kysely, jossa tiedusteltiin asukkaiden näkemyksiä tulevaisuuden Turusta. Tarkemmin sanottuna vuoden 2029 Turusta. Kysely löytyy tuolta, käykääpä vastaamassa!
https://maptionnaire.com/en/780/

Me sitten myöhemmin istuskeltiin lähettämön Leenan kanssa kahvitunnilla mussuttamassa uunituoretta piimälimppua ja mietittiin asiaa. Vuosi 2029 kuulostaa ihan scifi-seikkailulta, mutta eihän siihen ole kuin rapiat kymmenen vuotta! Tässä iässä vuosikymmen hurahtaa melkein viikossa.

Leenalla oli aika korkealentoisia ajatuksia tulevaisuuden Turusta. Itse en esimerkiksi usko, että kaikilla olisi lentävä auto. Leenan nykyiseen kotteroon parannusta olisi jo se, jos sillä pääsisi kunnolla edes eteenpäin. Tuskin kesälomamatkat kuuhunkaan ovat arkipäivää enkä usko että ruuan suhteen tapahtuu ihmeitä (aitoon ja perinteiseen taikinajuureen leivottua tuoretta lämmintä leipää ei voita mikään!).

Oma veikkaukseni olikin maanläheisempi: vuonna 2029 Turussa väännetään kättä toriparkista ja pohditaan, pitäisikö ympäryskuntien liittyä Turkuun vai ei. Telakalla on töiden kanssa murheita, koska niitä on joko liikaa tai liian vähän. TPS kärsii loukkaantumisista. Ulkopaikkakuntalaiset väittävät turkulaisia tylyiksi, mutta turkulaiset eivät alennu edes vastaamaan niin typeriin väitteisiin.

Minusta on tärkeintä, ja tämän sanoin Leenallekin, että mukavasti menee ja pullat ovat hyvin uunissa, kunhan ne ovat paikallisia! Se on se juttu, millä pärjätään myös vuonna 2029.

Leenan mielestä olin tylsä. Hän nimittäin pitää miehistä jotka ovat visionäärejä. Vaan kun turkulaiset eivät haihattele (Leena on Paimiosta). Ihan jo Turun murre takaa sen, ettei täällä maalailla taivaita, muttei myöskään petytä ikinä:

– Ei sul mittä pulla o? kysyi keskustan kauppias, kun ajoin kokonaisen pakettiautollisen kierrepullia lastauslaiturille.

Terveisin, Pullakuski