Tutkitusti terveelliset Rosten Seedboost siemen snacksit pikkunälkään ja herkunhimoon

Leipomo Rosten laajensi tuotevalikoimaansa välipalatuoteryhmään. Seedboost siemen snacks on Rostenin uusi vegaaninen ja terveellinen tuoteinnovaatio.

Valtakunnallisesti Leipomo Rosten tunnetaan parhaiten Rostis-ruispiirakoista, joilla leipomo toi voiton kotiin Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailussa, ja runebergintortuista, joita herkuteltiin tänä vuonna ensi kertaa vegaanisina versioina.

 “Kehittäminen ja kokeileminen ovat tärkeä osa identiteettiämme”, kertoo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja Veera Meltovaara. “Meillä on useampia linjoja tuotteidemme suunnittelussa. Kaiken pitää tietenkin olla hyvänmakuista. Viime aikoina olemme tutkineet, miten syömällä voi edistää omaa hyvinvointiaan. Päätimme nyt haastaa itsemme ja lanseerata tutkitusti terveellisen tuotteen meille uudella alueella, välipalatuoteryhmässä.”

Herkullisia makuja ja hyvinvointia samassa snacksissa

Meltovaara viittaa Rostenin uusimpaan innovaatioon, Seedboost siemen snackseihin. Seedboost on uusi runsaskuituinen välipala, joka on tarkoitettu terveelliseen herkutteluun niin liikkeellä ollessa kuin rentoutuessa.

Vegaanisia, gluteenittomia, hiivattomia ja lisä- ja säilöntäaineettomia Seedboosteja myydään kaupoissa kolmena eri makuyhdistelmänä: karpalo-suklaahippu, valkosipuli-chili ja seesami-chia. Puhtaista raaka-aineista tehdyt snacksit maistuvat sellaisenaan tai omaan makuun sopivan dipin kera.

“Seedboosteihin saimme siemenet näppärään muotoon, sillä keksimäisinä ne ovat helppo herkutella sellaisenaan”, Meltovaara kuvailee. “Samalla ne ovat myös täydellisen muotoisia dippaamiseen! Seedboost taipuu ulkoillessa syttyvän pikkunälän ja leffailtojen herkunhimon sammuttajaksi.”

70 gramman kokoiset tuotepakkaukset ovat täynnä energiaa ja elinvoimaa. Pussillinen Seedboosteja sujahtaa kätevästi retkireppuun tai jopa ulkoilutakin taskuun. Siemen snacksit ovat omiaan käteväksi ja maistuvaksi evääksi, kun pikkunälkä yllättää pienet tai isommat ulkoilijat.

Tutkitusti terveellisen välipalan salaisuus on siemenissä

Seedboostien pääraaka-aineena ovat erilaiset siemenet, joiden terveysvaikutuksia Leipomo Rosten on tutkinut itselleen brändätyllä Seedhow-konseptilla yhdessä Eurofinsin ja Aistila Oy:n kanssa. Seedhow-merkistä tunnistaa Rostenin tuotteet, joissa on vähintään 45 % siemeniä ja vähintään kahta eri siemenlajia. Näitä tuotteita ovat uusien Seedboostien lisäksi Rostenin Siemenrapeat siemennäkkileivät, joiden uusin tulokas on proteiinipitoisempi näkkileipä, jossa on siemeniä jopa 85 %.

“Siemenissä on tutkitusti hyviä rasvahappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka vaikuttavat eri tavoilla kehon toimintaan ja hyvinvointiin”, Meltovaara vahvistaa. “Osana monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja siemenpohjaiset Seedboostimme ovat tutkitusti terveellinen välipalavaihtoehto.”

Vatsaystävällisistä Seedboost siemen snackseista saa suuren osan päivittäisestä vitamiini- ja hivenainesaantisuosituksesta sellaisenaan. “Mielestämme Seedboostit ovat mainio terveellisemmän napostelun vaihtoehto”, Meltovaara summaa.

Valkopapu-avokadotahna

1 avokado
1 dl valkopapuja
1 valkosipulinkynsi
n.1 tl suolaa (lisää vähitellen)
mustapippuria
½ limen mehu
tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Raikas pestodippi

180 g maustamatonta tuorejuustoa
20 g pinjansiemeniä
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
100 g parmesaaniraastetta
1 tuore basilika

Paahda suolalla maustetut pinjansiemenet pannulla. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.